ARCHICAD

BIM is een modewoord waar veel om te doen is tegenwoordig.
Wat ook de omvang van uw kantoor is, het draait in eerste instantie steeds om de efficiëntie binnen het kantoor te vergroten.
Daarvoor spreken we van little BIM.
ARCHICAD biedt een krachtig tekenpakket dat intuïtief en aangenaam werkt waarbij uw 2D tekeningen gegenereerd worden vanuit een 3D-model.
Dat is een manier van werken die meer dan 30 jaar geleden al het uitgangspunt was van ARCHICAD.
ARCHICAD 1.0 werd gelanceerd in 1984!
Een doorontwikkeling van meer dan 30 jaar resulteert in tekenpakket waarmee u klaar bent voor de toekomst.
Een toekomst waarbij steeds meer 3D informatie zal uitgewisseld worden tussen de verschillende bouwpartners.
Wie goed kijkt kiest voor ARCHICAD!

ARCHICAD 22 komt er aan! Kom ARCHICAD 22 ontdekken tijdens ons ArchiCafé XL dinsdag 11 september 2018 in Aalst.

Iedereen is welkom en deelname is GRATIS, meer informatie vind u HIER!

Hieronder enkele van de belangrijkste nieuwigheden:

 • Nieuwe generatie vliesgevel gereedschapDe vliesgevel is uitgebreid met een vernieuwd patronen-generator waarbij de focus ligt op het gebruiksgemak en een verbeterde productiviteit:
  • Het is eenvoudiger om gebruik te maken van eigen gedefinieerde profielen.
  • Het is eenvoudiger om een realistische weergave te bereiken. De vernieuwde subonderdelen zoals ramen, deuren, grijpankers en accessoires zijn per View in te stellen in de Model View Option Combinations.
  • Patronen kunnen eenvoudig in de instellingen of in het model gedefinieerd worden.
 • Meer flexibiliteit met parametrische profielen:De verbeterde profieleditor maakt het makkelijker om intelligente profielen te creëren voor kolommen, balken en wanden en bovendien de vorm en afmetingen van de bijbehorende dwarsprofielen te beheren via BIM-parameters.
  Parametrische profielen kunnen door de gebruiker worden gedefinieerd en beheerd. De combinatie van standaard profielen, eigen gemaakte profielen en aanpassing door meerdere parameters geeft de gebruiker meer ontwerp mogelijkheden en verhoogd de productiviteit.
 • Verbeterde trapgereedschap:Het trapgereedschap is uitgebreid met de mogelijkheid om een vrije hoogte op te geven. Door middel van de Collision Detection is het mogelijk om deze vrije hoogte te valideren.
  De mogelijkheden van bordes- en vloeraansluitingen zijn verder uitgebreid. Daarnaast zijn de documentatiemogelijkheden van trappen verbeterd, zoals voor de 2D weergave van monolitische trappen, trede- en niveau maatvoering als ook de weergave van de looplijn.
 • Makkelijker berekeningen maken:Met expressies kunnen berekende waarden toegevoegd worden aan de elementen in het model. Een combinatie van element-eigenschappen met rekenkundige formules geeft ongekende mogelijkheden zoals bijvoorbeeld ventilatie- berekeningen en aantal kilo’s staal per ligger of begroting.
  Expressies kunnen worden opgebouwd uit parameters en properties uit het model. Dit zijn modeleigenschappen dus bij wijzigingen in het model worden berekeningen automatisch doorgevoerd.
 • Meer detail weergave in IFC modellen:Verbeterde importmogelijkheden van eigenschappen uit een IFC bestand waardoor deze beschikbaar komen in ARCHICAD properties.
  Verbeterde exportmogelijkheden naar IFC geven gedetaileerde informatie van bijvoorbeeld wandschillen.
 • Nu nog snellerARCHICAD 22 bevat ook de nieuwste (R19) CineRender-engine van Maxon, die stereoscopische of 360° weergaven biedt.
  Naast bovengenoemde features zijn er weer vele functionele verbeteringen doorgevoerd voor een nog betere productiviteit.
 • Zoals elke nieuwe versie biedt ook ARCHICAD 22 weer een veelvoud aan verbeteringen die de kwaliteit van output en snelheid van werken verhogen.

Download een informatiebrochure van de nieuwe ARCHICAD 22 (engelstalig) archicad-22-brochure